Marcin Pamiętacie swoją pierwszą rolkę filmu? Kolor czy był to klasyczny czarno biały film? Może warto porozmawiać i powspominać jak to było na początku 🤗
Dawid Pamiętam doskonale moją pierwszą rolkę - Ilford Delta 100. Zenit 12xp z jakimś 28mm. 3/4 zdjęć nieostre, ale o dziwo wszystkie były dobrze naswietlone. No i pamiętam jakość wywołania i skanu jakie otrzymałem z labu z okolicy… tragedia to mało powiedziane. I właśnie wtedy pojawiła się myśl o samodzielnym wywoływaniu
DarkroomMota Pierwsza w ogóle - nie wyszła (FED był zepsuty, ale nie pamiętam o co chodziło bo miałam jakieś 7 lat). Pierwsza, którą mam w segregatorze - Konica VX 200 Pierwsza wywołana samodzielnie - Foma Pan 200
KptKornisz Ja pierwszą robiłem rolkę Fujicolor C200 (kosztowała wtedy 9 złotych) tym samym Canonem AE-1, którego używam do teraz i prawie każde zdjęcie było nieostre, ale większość naświetlona poprawnie.
Lukasz KptKornisz prawie każde zdjęcie było nieostre, ale większość naświetlona poprawnie. Wada obiektywu czy brak jeszcze umiejętności?